Ontwijkingsgedrag: Wél je rijbewijs maar bang in het verkeer

InSightOut Tinnitus en hypnose
Tinnitus: De brom in je oren waar je panisch van wordt
22 februari 2019
hypnose bij examen stress
Examen stress te lijf met hypnotherapie
28 maart 2019
InSightOut Tinnitus en hypnose
Tinnitus: De brom in je oren waar je panisch van wordt
22 februari 2019
hypnose bij examen stress
Examen stress te lijf met hypnotherapie
28 maart 2019

(Wetenschappelijke) publicaties over Hypnose

Ontwijkingsgedrag: nooit meer achter het stuur!

Je hebt al jaren je rijbewijs en zit dagelijks achter het stuur. Om naar het werk te gaan. Of om je kinderen naar school of het sporten te brengen.

Met een angstig gevoel achter het stuur

En dan gebeuren er opeens een aantal ongelukken achter elkaar, terwijl jij achter het stuur zit. Gelukkig loopt het telkens goed af… maar toch bekruipt je steeds meer een angstig gevoel wanneer je de auto in kruipt om op weg te gaan. En die angst maakt dat je van lieverlee het liefst helemaal niet meer achter het stuur van je auto wil zitten! Het liefst ontwijk je de auto zoveel mogelijk. Je zoekt uitvluchten. Laat een ander rijden. Of kiest ervoor om dan maar te gaan lopen. Of om met het Openbaar Vervoer te gaan… omdat dat zoveel handiger is. Uitvluchten dus. Ontwijkingsgedrag! Je doet er alles aan om maar niet zelf achter het stuur te hoeven gaan zitten.

Na 4 hypnose sessie weer in de auto

Deze casus (Publicatie: Hill, Robert; Bannon-Ryder, Glynn. (2005). The Use of Hypnosis in the Treatment of Driving Phobia. Contemporary Hypnosis, Vol 22(2), 99-1030) van deze cliënte (37 jaar) laat zien hoe na 4 hypnose sessies (en extra rijlessen) weer in de auto rijdt op weg naar een verre afspraak. Een afspraak die ze al die tijd gemeden had om naar toe te rijden. Er was spanning, maar ze deed het! Evaluatie een jaar naar dato vermeldt ze dat de spanning voor het autorijden nagenoeg niet meer bestond.