Hypnotherapie bij Ziekte van Lyme

InSightOut Certificaat The Swan
Bob Burns: The Swan
15 april 2019

Praktijkvoorbeeld hypnose

Hypnotherapie bij Ziekte van Lyme

Hypnotherapie bij de ziekte van Lyme…zou dat écht werken?

De ziekte van Lyme treft volgens onderzoek 2-3% van de mensen die een tekenbeet hebben opgelopen. Gelukkig wordt de meerderheid dus niet ziek. Maar je zal maar net tot die minderheid behoren! De klachten liegen er niet om: van hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid tot gewrichtsklachten, krachtverlies, hartkloppingen en problemen met de ogen. Om zo maar eens wat te noemen. En de enige aanpak lijkt op dit moment: antibiotica! Helaas blijkt dit niet altijd afdoende voor veel mensen. Die eindigen soms in de ziektewet of worden uiteindelijk volledig afgekeurd.

De krachtige verbinding tussen geest en lichaam

Ik denk dat er niemand meer rondloopt die niet gelooft dat geest en lichaam een twee-eenheid zijn. Dat de geest in staat is om het lichaam te helpen genezen als dat nodig is. Maar ook andersom… dat je jezelf ziek kunt praten… of laten praten. Maar dan werkt het ook andersom… toch?

Hypnose en Lyme

Uit een groep hypnotherapeuten werd de discussie opgeworpen of we vanuit de hypnose wat kunnen betekenen voor mensen met Lyme. Er werd een indrukwekkende casus beschreven, waarin een vrouw 5 jaar eerder was besmet geraakt via een tekenbeet. Ze had 24/7 last van perifere neuropathie en intense vermoeidheid. Artsen hadden de diagnose gesteld en extra bloedonderzoek dat in Duitsland werd onderzocht had het bevestigd: Borrelia ….Ziekte van Lyme….

Na 5 jaar ellende bezocht ze een hypnotherapeut en na één sessie was de vrouw van haar klachten verlost! Huh?.. ja, dat dacht ik ook. Dit is wel heel bijzonder. Een maand later was ze echter terug. Als gevolg van flinke stress waren haar klachten onverminderd teruggekomen. Een tweede sessie hielp haar er bovenop… en, zoals ze dan zo mooi zeggen… ‘the rest is history’!