Aanpak Hypnose sessie InSightOut


De directe hypnose methodiek waarmee ik binnen InSightOut werkt is, is ontwikkeld door Dave Elman. Hij zag als kind hoe een vriend van de familie bij zijn ernstig zieke vader de pijn kon verlichten door middel van hypnose. Dat was de aanzet van wat later een succesvolle praktijk werd in het helpen van mensen door middel van hypnose. Hij verfijnde en verbeterde de toen bekende technieken en ontwikkelde daarin zijn eigen methodiek. Snel, krachtig en uitermate effectief.

In 8 van de 10 gevallen ben je na één sessie al klaar. In die laatste 20% van de gevallen is er meer nodig. Daarvoor is een tweede afspraak gewenst.

Eerste sessie: Powersessie Hypnose

Wanneer mensen komen voor de eerste keer komen voor een hypnose sessie, dan komen ze voor een powersessie.

Een Powersessie Hypnose duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur. Dat is inclusief het voorgesprek.
Een Powersessie onderscheidt zich van reguliere hypnose sessies doordat we, op basis van jouw probleem/ klacht, direct aan de slag gaan met het vast stellen van de gewenste situatie. Dus niet langer wat je NIET meer wil... maar veel belangrijker... wat je WEL wilt! Je levensgeschiedenis tot in details doorspitten is niet nodig. Voor veel mensen is dat een hele opluchting omdat ze wél van hun problemen af willen maar geen zin hebben om hun hele geschiedenis te vertellen. En dat hoeft dus ook niet voor een powersessie. Kortom: Wat wil je bereiken en hoe voel je je dan? dat is de kernvraag waar we mee aan de slag gaan.

Vervolg sessie Hypnose

Het effect van een hypnose sessie is bij sommige mensen direct merkbaar. Anderen merken pas na verloop van tijd dat er iets veranderd is. Het is tevoren niet te voorspellen hoe snel het effect merkbaar is.
Mocht na verloop van tijd blijken dat de powersessie geen maximaal resultaat opleverde, dan is er blijkbaar meer nodig voor jou. In dat geval behoor je tot de 20% van de mensen waar een tweede sessie nodig is. Hoewel de stappen tijdens het hypnose proces hetzelfde zijn is het een hele andere sessie. Terwijl je in hypnose bent zal vindt er meer interactie plaats tussen jou en de hypnotiseur. Om uit te komen bij de bron of het zaadje dat ooit eens in jouw onderbewustzijn is gepland en wat je vandaag de dag nog zó beïnvloedt.

InSightOut Opbouw hypnose sessie

Opbouw hypnose sessie


Een hypnose sessie vindt plaats ná de intake en bestaat grofweg uit de volgende stappen:

  1. Inductie: Een inductie is een manier op een hypnotische staat te krijgen. Het is het proces waarin iemand bewust in een trance staat wordt gebracht.
  2. Verdieping: Bij deze stap wordt de initiële trance-staat verder verdiept. Woorden als..." laat je steeds verder meevoeren de diepte in, ontspan je bij elke ademhaling... en voel hoe je bij elke ademhaling steeds dieper en dieper meegevoerd wordt etc etc." kunnen hierbij gebruikt worden.
  3. Veranderwerk: Wanneer de cliënt zich in een voldoende diepe staat van hypnose bevindt worden de suggesties uit het voorgesprek gegeven. Hoe meer deze suggesties aansluiten op de belevingswereld van de cliënt, hoe krachtiger en effectiever.
  4. Exductie: Dit is de laatste stap in een hypnose sessie waarin de cliënt uit de hypnose wordt gehaald en zich weer volkomen bewust wordt van zichzelf en zijn/ haar omgeving.