Hypnose en hypnotherapie toepassen bij volwassenen


Hypnose en hypnotherapie worden wereldwijd al jarenlang (eeuwenlang) effectief ingezet. Iedereen die open staat voor hypnose kan er baat bij hebben.

Kritische factor

Ons brein is als een computer. Inclusief een harde schijf (onderbewustzijn), werkgeheugen (bewustzijn) en firewall (kritische factor). Die firewall of kritische factor is als een filter en maakt deel uit van ons bewustzijn.

Zo rond je achtste levensjaar ontwikkelt je bewustzijn dit filter. Dit filter wordt effectiever en fijnmaziger naarmate we ouder worden. Informatie die niet bij ons past wordt door dat filter afgevangen en verworpen. Informatie die wél past (of we als bekend ervaren, óók als het informatie is die niet correct is!) laten we door, accepteren we.

Bij hypnose maken we van dit mechanisme gebruik. Suggesties die bij ons passen, ter vervanging van oude, negatieve gedachtes, overtuigingen of emoties, worden weer opnieuw opgenomen in ons (onder-)bewustzijn. En met dat we weer positiever over onszelf denken, voelen we ons weer beter en gaan we ook anders handelen.

Zelf weer in controle!

Hypnose is fijn en leuk! Zeker bij een powersessie richt je je op de gewenste situatie, niet op het trauma uit het verleden. Het effect van hypnose is snel: Toename van zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Het fijne van hypnose is dat je ook weer de controle over jezelf terugneemt. En dat voedt dan weer het zelfvertrouwen.

Misschien heb je als kind je onveilig gevoeld bij boze mensen. En voel je die angstreactie telkens wanneer iemand boos op je is. Met hypnose haal je de negatieve, belemmerende emoties rondom die ervaring weg. En vervang je die door positieve emoties (het is niet persoonlijk, je mag fouten maken, je bent de moeite waard, bent in staat om te aan te geven hoe jij je voelt en wat je behoefte is etc.). De 'lading' aan die eerste ervaring wordt als het ware opgeheven.

Ervaar je nu boosheid, bij jezelf of de ander, dan ga je er nu op een andere manier mee om.

Waar werkt hypnose bij?


De voorbeelden waar wij baat hebben bij hypnose zijn legio. Ze zijn er op medische, sociaal, emotioneel en fysiek en psychologisch vlak. Hieronder staan enkele voorbeelden. Staat dat wat er bij jou speelt niet bij? Neem gerust contact op om te zien of hypnose zinvol is voor jouw specifieke situatie!

15 juli 2020
InSightOut - Angst voor je paard na ongeval

Angst voor je paard na ongeval

Een ongeval met een paard kan grote consequenties hebben. Voor jezelf en je paard. Hoe ben je in staat je angst onder ogen te zien zodat je weer kan genieten van het paardrijden en verzorgen? Kan hypnose je helpen met je angsten?
10 juli 2019
InSightOut - Hypnose Stress Emotie Eten

Stress en emotie eten: mijn eigen ervaringen met hypnose

Stress en emotie eten kan je aanpakken met hypnose. Zodat je een andere strategie inzet bij stress anders dan je vol te snoepen of te eten... en te zwaar te worden. Soms heb je maar 1 sessie nodig. Soms meerdere. En is het resultaat pas na verloop van tijd merkbaar.