InSightOut Wat is hypnose precies
Incontinentie: Ongewenst urineverlies
26 februari 2019
InSightOut Teek-Ziekte van Lyme
Hypnotherapie bij Ziekte van Lyme: zou het werken?
1 mei 2019
InSightOut Wat is hypnose precies
Incontinentie: Ongewenst urineverlies
26 februari 2019
InSightOut Teek-Ziekte van Lyme
Hypnotherapie bij Ziekte van Lyme: zou het werken?
1 mei 2019

Praktijkvoorbeeld hypnose

Bang om paard te rijden

Bang om weer op je paard te zitten en door te rijden alsof er niets gebeurd is! Dat is de grootste nachtmerrie voor iedere paarden eigenaar die er wel eens naast heeft gelegen! Blessures of niet… zeker als het je eigen paardje is zal je er tóch weer een keertje op moeten!

Hoe geweldig we onze paarden ook vinden en hoe braaf ze ook meestal zijn, het blijven levende dieren met eigen karakters. De één schrikt in elke hoek van een denkbeeldige bak-kabouter, dan ander wordt op buitenritjes zó nerveus dat er weinig nodig is om als een malle er vandoor te gaan.

Het schijnt dat paardrijden een van de meest gevaarlijke sporten is die we beoefenen. Omdat je echt flinke schade kunt oplopen als je eraf valt, of wanneer je onverwachts en onbedoeld een tik krijgt… of even klem wordt gezet in zijn box wanneer meneer zich onverwachts omdraait terwijl jij net bezig bent zijn eten in zijn bak te doen. Hoe dan ook… 600, 700 of 800 kilo op je tenen…

Paarden zijn fantastische dieren

Paarden zijn fantastische dieren waar je heel veel plezierige, fijne uurtjes mee kan doorbrengen. Of je nu als professional of amateur erop zit, van springruiter tot dressuur ruiter of kilometers maakt in een endurance rit, je maakt super fijne herinneringen. Zolang het goed gaat!

Maar een onverwachte sprong opzij, of een spontane actie om 180 graden de andere kant op de draaien… een sprong die verkeerd afloopt, een instructie die niet goed uitwerkt, miscommunicatie, een schrik reactie… soms is er niet veel voor nodig om van je paard af te vallen. En de schrik kan er dan goed inslaan! En dan heb je angst… ben je bang om er weer op te gaan. Help! Helemaal als je beseft dat je paard zo gevoelig is dat hij direct in de gaten heeft dat jij gespannen bent… en dus jouw spanning makkelijk kan overnemen. Hoe kom je uit die vicieuze cirkel?

Met hypnose snel van je angst af

Gelukkig kan je met hypnose snel, efficiënt en effectief met angsten afrekenen! Zodat je straks weer ontspannen en met plezier met je paard aan de slag kan gaan. Kan genieten van het werk met hem. De ritjes buiten. Het oefenen in de bak. Die sprong waar je naar toe aan het werken was. Gun jezelf en je paard een ontspannen rit waarbij jullie beiden weer plezier ervaren!